Vanaf 2021 nieuwbouw Vlietlocatie

op de Vlietlocatie (na sloop van seniorencomplex De Vliet):

  • ruim 60 grondgebonden woningen en appartementen (waarvan 24 sociale huurappartementen)
  • twee commerciele ruimten, waarvan één supermarkt

Op de locatie waar nu nog seniorencomplex De Vliet staat, wordt Puur! Maassluis ontwikkeld. ABB Bouwgroep, gemeente Maassluis en Maasdelta hebben op 21 juni 2017 de overeenkomst getekend voor dit nieuwbouwplan.

Het nieuwbouwplan Puur! Maassluis
Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. Voor de ontwikkeling en realisatie is ABB Bouwgroep verantwoordelijk.

Het bouwprogramma van nieuwbouwplan Puur! bestaat uit:

  • 27 statige koopwoningen met tuin;
  • 10 luxe koopappartementen op het weekmarkt terrein;
  • 24 huurappartementen (verhuur via Maasdelta Groep);
  • 2 commerciële ruimten, waarvan één commerciële ruimte als supermarkt.

Voor de nieuwe supermarkt heeft ABB overeenstemming bereikt met Jumbo Supermarkten. Op deze prachtige nieuwe locatie zal de nieuwe huisvesting ter grootte van 1.700 m2 worden gerealiseerd. Jumbo hoopt medio 2023 haar deuren feestelijk te kunnen openen, waarna de supermarkt aan de Lange Boonestraat zal sluiten.

Door het diverse aanbod van woningtypes zal een brede doelgroep een thuis kunnen vinden in Puur! Maassluis. Bekijk de nieuwsbrief voor meer informatie en een aantal gevelbeelden. 

Huurappartementen
De 24 huurappartementen van Maasdelta bevinden zich boven de supermarkt. Deze appartementen worden te zijner tijd, op zijn vroegst begin 2022, te huur aangeboden via Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur ruim van tevoren aan via www.sluispolder-west.nl en de digitale nieuwsbrief. Om in aanmerking te komen voor een huurappartement, moet u als woningzoekende bij Woonnet Rijnmond ingeschreven staan.

Planning
De komende periode volgt zowel de afronding van het ontwerp van de woningen als van de openbare ruimte. De bestemmingsplanprocedure en de omgevingsvergunningaanvraag om te kunnen bouwen worden later dit jaar opgestart. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de samenwerkingscontracten tussen de verschillende betrokken partijen.

Naar verwachting wordt in de loop van volgend jaar gestart met de sloop van het huidige seniorencomplex De Vliet en kan de verkoop van de nieuwe woningen plaatsvinden.

Op de hoogte blijven van Puur! Maassluis
Op de website van Puur! Maassluis vindt u meer informatie over het project. U kunt zich daar ook inschrijven voor een digitale nieuwsbrief, waarmee u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen rondom Puur! Maassluis en de start verkoop van de woningen en appartementen.

Ga terug naar

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag