2019 nieuwbouw locatie PC Hooftlaan

op locatie PC Hooftlaan (na sloop van 13abc-39abc):

  • Oud Sluys: 64 huurappartementen van Maasdelta en een recreatieruimte op de begane grond voor (wijk)bewoners
  • Sluis14: 14 duurzame koopwoningen voor gezinnen van Waal

Eind 2018 zijn de woningen aan de PC Hooftlaan 13abc-39abc gesloopt. Op 12 december 2019 is op deze locatie de nieuwbouw van start gegaan.

Oud Sluys
Oud Sluys (eerder ook De nieuwe Vliet genoemd) bestaat uit 64 huurappartementen. Een deel van de bewoners van De Vliet is hier naartoe verhuisd, omdat hun woongebouw op termijn gesloopt wordt. Op de begane grond is Ontmoetingscentrum Oud Sluys gevestigd. Het nieuwbouwplan is in goed overleg met Bewonerscommissie De Vliet en gebruikers van het vorige ontmoetingscentrum ontwikkeld. 

Oud Sluys heeft twee entrees, aan de PC Hooftlaan en de G.A. Brederolaan. De meeste appartementen hebben drie kamers, ook zijn er enkele tweekamerwoningen. De appartementen op de verdiepingen zijn gelegen aan beschutte galerijen. Op de begane grond heeft men een eigen tuintje. Bewoners kunnen de ontmoetingsruimte binnendoor via de galerij bereiken. Het gebouw is zonder gasaansluitingen uitgevoerd en van diverse energiezuinige maatregelen voorzien, zoals een warmtepomp (WKO-installatie) en warmteterugwinning. De woningen hebben vloerverwarming en zijn goed ge├»soleerd.

De huurders hebben in het eerste kwartaal van 2021 de sleutel van hun nieuwe appartement ontvangen. Alle woningen zijn verhuurd. Als er woningen beschikbaar komen, dan worden deze aangeboden via Woonnet Rijnmond. Om in aanmerking te komen voor huurwoningen, moet u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven staan: www.woonnetrijnmond.nl

Sluis14
Aan de Rhijnvis Feithstraat realiseert Waal 14 koopwoningen voor gezinnen. De woningen zijn energiezuinig en volledig gasloos, dankzij een bodemwarmtepomp en zonnepanelen op het dak. De vloerverwarming zorgt voor comfortabele warmte in huis. Alle woningen hebben vier kamers, een vrij indeelbare ruimte op de tweede verdieping en een tuin van ruim 9 meter. De hoekwoningen zijn voorzien van een stoere dwarskap. De accenten in het metselwerk geven het woonblok een speels karakter. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

Ga terug naar

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag