Vanaf 2019 nieuwbouw locatie PC Hooftlaan

op locatie PC Hooftlaan (na sloop van 13abc-39abc):

  • De nieuwe Vliet: 64 huurappartementen van Maasdelta, geschikt voor bewoners van seniorencomplex De Vliet, en een recreatieruimte op de begane grond voor (wijk)bewoners
  • Sluis14: 14 duurzame koopwoningen voor gezinnen van Waal

Eind 2018 zijn de woningen aan de PC Hooftlaan 13abc-39abc gesloopt. Op 12 december 2019 is op deze locatie de nieuwbouw van start gegaan.

De nieuwe Vliet
De nieuwe Vliet bestaat uit 64 huurappartementen, die geschikt zijn voor bewoners van het huidige seniorencomplex De Vliet. Dit complex wordt op termijn gesloopt. Op de begane grond komt ook een ontmoetingsruimte. De nieuwe ontmoetingsruimte biedt mogelijkheden voor vele activiteiten en ontmoetingen. Het nieuwbouwplan is in goed overleg met Bewonerscommissie De Vliet en gebruikers van het huidige ontmoetingscentrum ontwikkeld. 

De nieuwe Vliet krijgt twee entrees, aan de PC Hooftlaan en de G.A. Brederolaan. De meeste appartementen hebben drie kamers, ook zijn er enkele tweekamerwoningen. De appartementen op de verdiepingen zijn gelegen aan beschutte galerijen. Op de begane grond heeft men een eigen tuintje. Bewoners kunnen de ontmoetingsruimte binnendoor via de galerij bereiken. Het gebouw wordt zonder gasaansluitingen uitgevoerd en van diverse energiezuinige maatregelen voorzien, zoals een warmtepomp (WKO-installatie) en warmteterugwinning. De woningen krijgen vloerverwarming en zijn goed geïsoleerd.

Als alles volgens planning verloopt, dan wordt De Nieuwe Vliet bouwkundig opgeleverd aan het einde van 2020 of het begin van 2021. De huurders krijgen in het eerste kwartaal van 2021 de sleutel van hun nieuwe appartement uitgereikt. Vervolgens krijgen zij drie maanden de tijd om hun nieuwe appartement goed in te richten en te verhuizen. 

Het is op dit moment nog niet duidelijk of er in De nieuwe Vliet woningen overblijven voor verhuur. In de loop van de zomer wordt hier meer over bekend. Als er woningen beschikbaar zijn, dan worden deze te zijner tijd aangeboden via Woonnet Rijnmond. Wij kondigen dit bijtijds aan via deze en de digitale nieuwsbrief. Om in aanmerking te komen voor huurwoningen, moet u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven staan: www.woonnetrijnmond.nl

Sluis14
Aan de Rhijnvis Feithstraat realiseert Waal 14 koopwoningen voor gezinnen. De woningen zijn energiezuinig en volledig gasloos, dankzij een bodemwarmtepomp en zonnepanelen op het dak. De vloerverwarming zorgt voor comfortabele warmte in huis. Alle woningen hebben vier kamers, een vrij indeelbare ruimte op de tweede verdieping en een tuin van ruim 9 meter. De hoekwoningen zijn voorzien van een stoere dwarskap. De accenten in het metselwerk geven het woonblok een speels karakter. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. 

Ga terug naar

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag