2017/2018 nieuwbouw Jan Luykenstraat en Da Costaplein

  • 20 huur eengezinswoningen Jan Luykenstraat
  • 28 huur eengezinswoningen Da Costaplein

Aan de Jan Luykenstraat en het Da Costaplein zijn in totaal 40 huurwoningen gesloopt en 48 sociale huurwoningen teruggebouwd. De bewoners mochten hier terugkeren. Zij konden er ook voor kiezen definitief naar een andere woning in of buiten Maassluis te verhuizen.

Indeling woonblokken
De 48 sociale huurwoningen zijn verdeeld in:

  • 4 rijen van 5 sociale huurwoningen aan de Jan Luykenstraat en Staringstraat;
  • 4 rijen van 7 sociale huurwoningen aan het Da Costaplein en Staringstraat.

De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen. De huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta in de sociale huursector. Voor alle woningen zijn al kandidaten gevonden. Mochten er op termijn woningen vrijkomen dan vindt u die op www.woonnetrijnmond.nl. 

Indeling nieuwe woningen
De plattegrond van de nieuwe woningen is iets smaller, maar wel langer. De woningen bestaan standaard uit een woonkamer en drie slaapkamers. Ook is er een vliering. De tuin heeft weer een berging. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak en van een goede isolatie. Zo voldoen ze in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Planning
Begin februari 2017 startte de sloop van de 20 woningen aan de Jan Luykenstraat, nadat de bewoners in januari naar de wisselwoningen verhuisd waren. Op 1 juni vond de feestelijke start van de nieuwbouw plaats. Begin 2018 zijn de nieuwe woningen aan de huurders opgeleverd.

Daarna waren de bewoners van het Da Costaplein aan de beurt om naar de wisselwoningen te verhuizen. De bouw van de nieuwe woningen startte in september 2018. In juni 2019 zijn de nieuwe woningen aan de huurders opgeleverd.

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag