Nieuwbouw aan de Jan Luykenstraat schiet al op

Publicatiedatum: 17-11-2017

Aan de Jan Luykenstraat wordt het hele jaar al druk gewerkt. Begin februari startte hier de sloop van de 20 huurwoningen, nadat de bewoners in januari naar de wisselwoningen verhuisd waren. Op 1 juni vond de feestelijke start van de nieuwbouw plaats. Inmiddels is het november en vordert de nieuwbouw in hoog tempo.

Jan Luykenstraat
Aan de Jan Luykenstraat zijn 20 woningen gesloopt en worden 20 sociale huureengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat om 4 rijen van 5 woningen. Eén van deze rijen is gelegen aan de Staringstraat. Naar verwachting worden de woningen begin 2018 aan de huurders opgeleverd. Met het opleveren van de nieuwbouw worden ook de toegangspaden voor de woningen, het hofje tussen de woningen (rijen 2 en 3) en het parkeerterrein aan de Tollenstraat in definitieve vorm aangelegd.

Voortgang van de bouw
Alle woningen zijn inmiddels voorzien van daken en bij de meeste woningen is het metselwerk aangebracht. De woningen aan de Staringstraat zijn al uit de steigers. Op dit moment worden de woningen van binnen klaar gemaakt. Zo worden de wanden afgewerkt, het tegelwerk aangebracht en de keukens geplaatst.

Da Costaplein
In 2018 zijn de bewoners van het Da Costaplein aan de beurt. Ook zij kunnen terugkeren naar een nieuwe woning en tijdelijk in een wisselwoning verblijven. Aan het Da Costaplein worden 20 woningen gesloopt en 28 sociale huur eengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat hier om 4 rijen van 7 woningen. Deze woningen worden naar verwachting in de eerste helft van 2019 opgeleverd.

Duurzaam bouwen
De 48 nieuwe eengezinswoningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen uit Dordrecht en bestaan standaard uit 4 kamers. De woningen krijgen zonnepanelen op het dak en een goede isolatie. Zo voldoen ze straks in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Samen met klankbordgroep
Een klankbordgroep van bewoners is intensief betrokken geweest bij de uitwerking van de plannen en het ontwerp van de nieuwe woningen.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag