College op werkbezoek in Sluispolder-West

Publicatiedatum: 02-02-2018

Het college van de gemeente Maassluis bracht op 23 januari een werkbezoek aan Sluispolder-West. De burgemeester en wethouders waren erg benieuwd naar de ontwikkeling van de wijk en hoe de woningen er nu uitzien. Maasdelta nodigde hen graag uit voor een rondwandeling.

Om 14.00 uur ontving Maasdelta de collegeleden bij seniorencomplex De Vliet. Allereerst wandelden zij naar het eerste nieuwbouwproject van de vernieuwing van Sluispolder-West.

Eerste nieuwbouwproject van Sluispolder-West
Aan de Guido Gezellestraat, Rhijnvis Feithstraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan zijn het afgelopen jaar 22 eengezinswoningen en een kleinschalig wooncomplex met 14 appartementen en maisonnettes gerealiseerd.

De heer Vink, die samen met zijn vrouw sinds november 2017 in een appartement woont, ontving het college graag. Enthousiast liet hij de nieuwe woning zien, waar zij met veel plezier wonen. De heer Vink vertelde dat hij en zijn vrouw voorheen ook in deze buurt woonden, maar dan in een minder comfortabele woning. Hij moest toen vaak vochtvreters neerzetten. Dat is in deze woning gelukkig niet meer nodig, het binnenklimaat is hier uitstekend.

Project Jan Luykenstraat
Vervolgens bezocht het college het project Jan Luykenstraat. Hier zijn het afgelopen jaar 20 eengezinswoningen gesloopt en 20 vergelijkbare woningen teruggebouwd. De bewoners hadden een terugkeergarantie en konden tijdens de werkzaamheden in een wisselwoning verblijven. De nieuwe woningen zijn zojuist aan de huurders opgeleverd.

De heer en mevrouw Pauwe waren op 9 januari als eerste aan de beurt om hun sleutels in ontvangst te nemen. Hoewel zij nog druk bezig zijn met het inrichten van hun woning, waren zij graag bereid het college een rondleiding te geven. De nieuwe woning staat op precies dezelfde plek als de oude woning. Wel is deze net wat groter. Ook de familie Pauw ervaart de woning als zeer comfortabel en is er nu al erg tevreden mee.

Het college was uiteraard blij om deze positieve verhalen van de huurders te horen en wenst alle bewoners veel woonplezier toe!

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag