Sleutels en DVD uitgereikt aan huurders Jan Luykenstraat

Publicatiedatum: 02-02-2018

Op 9 januari kregen de heer en mevrouw Pauwe, als eerste huurders van de nieuwbouw aan de Luykenstraat, hun sleutels uitgereikt. Daarbij ontvingen zij een bijzondere attentie: een DVD van de volledige sloop en nieuwbouw van de woningen. Deze is gemaakt door de heer Boogaart, die zelf in een koopwoning aan de Jan Luykenstraat tegenover het bouwterrein woont en daardoor een uitstekend zicht op de werkzaamheden had.

Aan de Jan Luykenstraat zijn het afgelopen jaar 20 woningen gesloopt en 20 sociale huur eengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat om 4 rijen van 5 woningen. De huurders kregen de mogelijkheid om terug te keren naar een nieuwe woning op de locatie en tijdens de werkzaamheden in een wisselwoning te verblijven. Inmiddels hebben alle huurders hun sleutels in ontvangst genomen. Daarbij ontvingen zij een bijzonder cadeau: een DVD gemaakt door bewoner Aad Boogaart. Ook de huurders van het Da Costaplein ontvingen een exemplaar.

DVD gemaakt door enthousiaste bewoner Aad Boogaart
Aad Boogaart had vanuit zijn koopwoning aan de Jan Luykenstraat een uitstekend zicht op de bouwlocatie. Normaal gesproken fotografeert hij meestal vogels, maar voor dit project maakte hij graag een uitzondering. Het afgelopen jaar was hij bijna dagelijks op en het rond het bouwterrein te vinden met zijn video- en fotocamera. Elke ontwikkeling in het sloop- en nieuwbouwproject legde hij zorgvuldig vast. Ook bij de viering van de officiƫle eerste paal en de kijkmiddag was hij van de partij. Wat begon als een vrijwillige hobby werd al snel een serieuze opgave toen Maasdelta voorstelde om alle bewoners het project Jan Luykenstraat/Da Costaplein een DVD te geven. Een mooi initiatief als dit verdient het immers om gezien te worden! Aad had er een enorme klus aan, maar het resultaat mag er zeker zijn. De DVD is niet alleen heel erg leuk om te bekijken, maar ook nog eens prachtig vormgegeven. Aad, van harte bedankt voor deze creatie!

Binnenkort gaat ook Da Costaplein van start
De huurders van de Jan Luykenstraat nemen vanaf nu intrek in hun nieuwe woningen. Wij wensen hen hier veel geluk! Dit betekent dat de wisselwoningen binnenkort vrijkomen voor de bewoners van het Da Costaplein. Hier wordt het project op soortgelijke wijze uitgevoerd. Aan het Da Costaplein worden 20 woningen gesloopt en 28 sociale huur eengezinswoningen teruggebouwd. Het gaat om 4 rijen van 7 woningen. De bewoners kunnen na de sloop en nieuwbouw terugkeren naar een nieuwe woning op de locatie. Deze woningen worden naar verwachting 1e helft 2019 opgeleverd.

Duurzaam bouwen
De nieuwe eengezinswoningen zijn ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen uit Dordrecht en bestaan standaard uit 4 kamers. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak en van een goede isolatie. Ze voldoen in hoge mate aan de uitgangspunten van duurzaam bouwen.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag