Sloop en nieuwbouw deelplan 5: P.C. Hooftlaan, Vondellaan, Van Lennepstraat en G.A. Brederolaan

Publicatiedatum: 07-04-2022

Het college van burgemeesters en wethouders is op 22 februari 2022 akkoord gegaan met het voorontwerp bestemmingsplan Deelplan 5 in Sluispolder-West. Om belangstellenden bij te praten, organiseerden de gemeente en Maasdelta op 4 april een informatiebijeenkomst in Oud Sluys.

De informatiebijeenkomst over Deelplan 5 is goed bezocht. Belangstellenden konden de plannen bekijken en vragen stellen. Medewerkers van de gemeente Maassluis, Maasdelta en Waal waren aanwezig om deze te beantwoorden. In het najaar van 2022 volgt er nog een informatiebijeenkomst over de gehele wijk Sluispolder-West

Bestemmingsplan Deelplan 5
Het be­stem­mings­plan Deelplan 5 heeft be­trek­king op de sloop van 74 por­tiek­wo­nin­gen aan de P.C. Hooft­laan, Von­del­laan, Van Len­nepstraat en G.A. Bre­de­rol­aan. Hier­voor in de plaats komt:

  • een L-vormig ap­par­te­men­ten­ge­bouw met 65 huur­wo­nin­gen en een gezamenlijke huiskamer voor bewoners, aan de zijde van de Vondellaan en de PC Hooftlaan;
  • een blok met 16 koop­wo­nin­gen (waarvan er 15 onder de grens van de Nationale Hypotheek garantie vallen) aan de Van Lennepstraat.


De planning voor deelplan 5
Na de zomer van 2022 start de sloop van de 74 portiekwoningen. Begin 2023 is het terrein klaar voor de bouw van de nieuwe woningen. We verwachten dat deze half 2024 aan de nieuwe bewoners opgeleverd kunnen worden.

Herinrichting straten en aanleg nieuwe riolering
Na de sloop van de woningen, vernieuwt de gemeente het riool dat rondom de Van Lennepstraat, Vondellaan en P.C. Hooftlaan ligt. Dit gebeurt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2022.

Het riool bestaat nu uit een enkele buis, waarmee zowel het vuile water vanuit de woningen als het regenwater afgevoerd wordt. Hiervoor in de plaats komt een dubbele buis. De buis die er nu ligt, wordt straks gebruikt voor het vuile water. Naast deze buis komt een nieuwe buis te liggen voor de afvoer van het regenwater.

We verwachten dat het werk aan de riolering eind 2022 klaar is. Vervolgens worden de straten tijdelijk dichtgelegd. Deze worden na de bouw van de nieuwe woningen opnieuw ingericht.

Bij dit bericht ziet u enkele impressies van de nieuwbouw. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag