16 nieuwe eengezinswoningen Roemer Visscherstraat

Publicatiedatum: 07-04-2022

Aan de rand van het centrum van Maassluis in de Roemer Visscherstraat zijn 15 huurwoningen gesloopt. Hiervoor in de plaats komen 16 energiezuinige eengezinswoningen in de sociale huursector. De bouw van de woningen is al bijna klaar.

Van Wijnen West B.V. bouwt de 16 huurwoningen in opdracht van Maasdelta. De nieuwe huurwoningen zijn ongeveer even groot als de oude woningen. Ze worden energiezuinig (nul op de meter) uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde, een open keuken aan de straatzijde, 3 slaapkamers en een bergzolder bereikbaar via een vlizotrap. Er is een achtertuin met een houten berging. De architectuur van de nieuwe woningen is afgestemd op de woningen in de omgeving.

De verhuur startte eind februari
Maasdelta bood de nieuwe huurwoningen eind februari te huur aan via WoonnetRijnmond. De woningen zijn geschikt voor gezinnen en hebben een nettohuur van € 633,25 (prijspeil 2022). De reactietermijn is inmiddels gesloten.

Planning oplevering
De bouw van de 16 nieuwe huurwoningen is al vergevorderd. Wij verwachten dat deze in het tweede kwartaal van 2022 aan de huurders opgeleverd worden. De gemeente is gestart met de aanleg van de bestrating.

 

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag