Puur! Maassluis op de Vlietlocatie

Publicatiedatum: 07-04-2022

Op de locatie waar nu nog het woongebouw De Vliet staat, wordt straks Puur! Maassluis gerealiseerd. Totdat De Vliet gesloopt wordt, worden de woningen tijdelijk verhuurd en beschikbaar gesteld aan vluchtelingen uit Oekraïne.

ABB Bouwgroep, gemeente Maassluis en Maasdelta hebben op 20 juli 2021 de KoopRealisatieOvereenkomst voor het nieuwbouwplan Puur! Maassluis getekend. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. Voor de ontwikkeling en realisatie is ABB Bouwgroep verantwoordelijk. Op één van de oudste plekken in de historische binnenstad worden straks unieke woningen en appartementen gebouwd.

De ontwikkeling bestaat uit 27 grote stadswoningen, 10 koopappartementen en 24 huurappartementen, die te zijner tijd via Maasdelta worden verhuurd. Puur! wordt daarnaast een mooie toevoeging aan het centrum. Met een nieuwe Jumbo supermarkt op de hoek van de Anne de Vriesstraat en de Zuidvliet, en commerciële ruimte(n) aan de Boogertstraat en Anne de Vriesstraat, wordt nieuw winkelaanbod gerealiseerd.

Op de website Puur! (puur-maassluis.nl) vindt u meer informatie over het project.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn vastgesteld
Het bestemmingsplan moet onherroepelijk zijn voordat gestart kan worden met de sloop. Tot die tijd biedt Villex de woningen in De Vliet tijdelijk te huur aan. Ook hebben de gemeente, Maasdelta en Villex een aantal woningen bewoonbaar gemaakt voor vluchtelingen uit Oekraine, zodat zij hier een veilig thuis hebben.

 

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag