Bouw Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat gestart

Publicatiedatum: 01-07-2020

Op dinsdag 28 april 2020 is Van Wijnen met heiwerkzaamheden gestart voor 48 nieuwe eengezinswoningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat in Maassluis. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) van de gemeente Maassluis bezocht de bouwlocatie.

De 43 woningen die op deze locaties stonden, zijn eind 2019 gesloopt. Er worden 48 sociale huurwoningen teruggebouwd die qua grootte vergelijkbaar zijn. De woningen worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Ondanks de coronacrisis blijft Maasdelta Groep dus doorbouwen aan duurzame betaalbare woningen en betere wijken.

Meer betaalbare woningen nodig
Wethouder Sjoerd Kuiper: “Ik ben er heel trots op dat in Maassluis de bouw op volle kracht doorgaat, ook in deze tijd. Want er is een groot tekort aan woningen, vooral aan betaalbare woningen voor mensen met een laag- of middeninkomen. Hier in Sluispolder-West en het centrum bouwen we samen met Maasdelta hard verder aan het mooier maken van Maassluis. Door de bouw van deze duurzame, sociale huurwoningen zetten we een belangrijke stap in verduurzaming en het bouwen aan voldoende betaalbare woningen.”

Planning nieuwbouw
Na de heiwerkzaamheden is gestart met de bouw van de woningen. Als alles volgens planning verloopt en materialen op tijd geleverd worden, zijn de casco’s van de woningen nog voor de zomer klaar. Naar verwachting kunnen de bewoners begin 2021 hun intrek nemen in de nieuwe woningen.

Bewoners mogen terugkeren
Als bewoners dat willen, mogen zij terugkeren naar een vergelijkbare nieuwbouwwoning op dezelfde plek. Daarom is het nieuwbouwplan vooraf besproken met een klankbordgroep van bewoners. De bewoners die ervoor gekozen hebben om terug te keren, verblijven tijdelijk in wisselwoningen in de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan of in De Vliet. Ook verhuist een aantal bewoners van de (later te slopen) Roemer Visscherstraat naar de nieuwe woningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygenstraat.

Zodra de woningen aan de Jacob Catsstraat en de Constantijn Huygensstraat zijn opgeleverd, start de sloop van de woningen aan de Roemer Visscherstraat 1 t/m 15. Op deze plek worden 16 vergelijkbare woningen teruggebouwd.

Woningen te huur
De woningen die straks overblijven nadat bewoners zijn teruggekeerd, worden deze zomer te huur aangeboden via Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur ruim van tevoren aan via de website www.sluispolder-west.nl en deze digitale nieuwsbrief. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, moet u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven staan: www.woonnetrijnmond.nl.

Inrichting openbaar gebied: afvoer hemelwater
In de zomer wordt gestart met de aanleg van nieuwe straten. Om te voorkomen dat de woningen last hebben van hemelwater, legt de gemeente een gescheiden rioolstelsel aan. Daarbij is de riolering van het regenwater afgescheiden van het riool voor de woningen. Hierdoor kan het regenwater sneller worden afgevoerd en hoopt het zich niet op. Dit riool sluit aan op de onlangs aangelegde rioolbuis onder Laan 40-45. Ten tweede wordt het openbaar gebied opgehoogd en voorzien van nieuwe bestrating. Ook dit helpt om water in de woningen te voorkomen. Naar verwachting worden de straten eind dit jaar opgeleverd.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag