Inrichting openbare ruimte

Publicatiedatum: 01-07-2020

De gemeente Maassluis zorgt ervoor dat de openbare ruimtes rondom de bouwlocaties opnieuw worden ingericht. Dit doet de gemeente door o.a. wegen, bestrating, trottoirs, verlichting en groenvoorzieningen aan te brengen. Hieronder leest u wat er is gebeurd en wat er nog op de planning staat.

Het gebied tussen Rhijnvis Feithstraat, G.A. Brederolaan, Guido Gezellestraat en de Mgr. Bekkerslaan
Na de bouw van de nieuwe basisschool is de inrichting van de openbare ruimte in dit gebied afgerond. Het definitief bestraten van de Rhijnvis Feithstraat wordt meegenomen met de inrichting van de openbare ruimte rondom de nieuwbouw aan de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan.

Het gebied rond Jan Luykenstraat, Da Costaplein en Bilderdijklaan
De woningblokken aan het Da Costaplein en de flat aan de Bilderdijklaan zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Na de bouw van de nieuwe woningen is de openbare ruimte rondom de Staringstraat, Da Costaplein, het Parkeerhof en de Bilderdijklaan definitief ingericht met o.a. wegen, trottoirs en groen. Een gedeelte van de openbare verlichting wordt nog aangebracht door het bedrijf Citytec.

De ontwikkeling en inrichting van het gebied dat omsloten is door de Jan Luykenstraat, de Mgr. Bekkerslaan, het Da Costaplein en de Tollenstraat staat op de planning voor de periode tussen medio 2021 en begin 2023.

Het gebied bij de nieuwbouw aan de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan
De inrichting van de openbare ruimte bij de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan valt samen met de geplande oplevering van de nieuwbouw. Waarschijnlijk is de openbare ruimte eind 2020, begin 2021 gereed. De voorbereiding is inmiddels in volle gang.

Meer informatie
Heeft u vragen over de inrichting van de openbare ruimte? Neemt u dan contact op met de heer R.D. Pherai of de heer M. Schuitman van de afdeling Ruimtelijke Projecten en Beheer van de gemeente Maasssluis, bereikbaar via telefoonnummer 14 010.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag