Woningen J. Catsstraat en C. Huygensstraat gesloopt

Publicatiedatum: 19-12-2019

Aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat worden 43 woningen gesloopt. Op de foto’s is te zien hoe de sloopkraan het grove sloopwerk uitvoert. Op de locatie komen straks 48 nieuwe vergelijkbare eengezinswoningen terug.

De bewoners mogen straks terugkeren naar een vergelijkbare nieuwbouwwoning op de locatie. Zij verblijven tijdelijk in een wisselwoning in de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan en in De Vliet. Een aantal bewoners heeft ervoor gekozen naar een andere woning in of buiten Maassluis te verhuizen. 

Voorbereidende sloopwerkzaamheden
Voordat de sloopkraan met het grove sloopwerk kon beginnen, is er allereerst asbest verwijderd. Vervolgens zijn ook de her te gebruiken materialen zoals hout uit de woningen gehaald. Inmiddels zijn de woningen aan de Jacob Catsstraat 1 t/m 31 (oneven nummers) en de Constantijn Huygensstraat 2 en 3 al gesloopt. Binnenkort worden ook de overige woningen gesloopt. De ontstane bouwput wordt na de sloop opgevuld met grond dat op het terrein aanwezig is.

48 vergelijkbare nieuwe eengezinswoningen
Op de locatie worden 48 nieuwe eengezinswoningen in de sociale huur gebouwd. De woningen worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Het nieuwbouwplan is besproken met een klankbordgroep van bewoners.

De bouw van de nieuwe woningen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020. Vervolgens kunnen de bewoners eind 2020 / begin 2021 hun intrek in de woningen nemen. Daarna start ook de sloop van de woningen aan de Roemer Visscherstraat 1 t/m 15. Op deze plek worden 16 vergelijkbare woningen teruggebouwd.

 

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag