Bewonersproject WELKOM/THUIS vormt herinneringen uit Sluispolder-West om tot kunst voor de wijk

Publicatiedatum: 18-04-2019

Op 23 maart vond in Sluispolder-West de aftrap plaats van het bewonersproject WELKOM/THUIS. Dit is een community art project waarin bewoners worden gevraagd hun herinneringen en verhalen over deze wijk te delen. Hieruit volgt een serie van zes workshops die een gemeenschappelijk kunstwerk voor de wijk opleveren.

WELKOM/THUIS is een project voor bewoners in Sluispolder-West met diverse workshops en een bewonersexpositie. Bewoners die er al lang wonen en nieuwe bewoners worden uitgenodigd hun verhaal over het leven in de wijk, herinneringen en toekomstbeelden te delen met elkaar. Deze vinden we later terug in de wijk in de vorm van kunst, gedichten en een tentoonstelling. Het project, in opdracht van gemeente Maassluis, wordt gerealiseerd door Stichting Mooi Werk.

Workshops en activiteiten
Om de verhalen en herinneringen verder uit te werken vindt er een serie workshops en activiteiten plaats om elkaar te ontmoeten en een mooi kunstwerk te maken voor de wijk. Op het programma staan poëzieworkshops van stadsdichter Jelle Ravestein en Derek Otte, een keramiekworkshop om vogelbassins te maken voor de wijk, een letterworkshop en een woordenwandeling. De eerste workshop ‘Verhaal Halen’ door kunstenaar Ida van der Lee startte op zaterdag 6 april in Buurtcentrum de Hooftzaak. De volgende workshop 'Poëzie' door stadsdichter Jelle Ravestein is op zaterdag 20 april.

Deel uw verhaal!
 Bent u nieuwsgierig naar uw buren? Welke plekken in Sluispolder-West zijn bijzonder en waarom? Hoe zag de wijk eruit en hoe treft u de wijk nu aan? Deel uw verhaal tijdens een van de activiteiten! Zo wordt uw herinnering of toekomstbeeld onderdeel van mooie kunstwerken bij u in de wijk.

Bekijk het programma
Geef u op via catystichtingmooiwerknl en vermeld daarbij de naam van de workshop en de datum. Deelname is gratis. Bekijk alle informatie over het project op www.stichtingmooiwerk.nl/project/sluispolder-west. Volg ook de facebookpagina van WELKOM/THUIS om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

 

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag