Uitverhuizing verloopt voorspoedig

Publicatiedatum: 31-03-2015

Op 3 september 2014 is het sloopbesluit voor de flatgebouwen aan de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan genomen. Voor de bewoners ging op dat moment de zoektocht naar een andere passende woning van start. Uiteraard met goede begeleiding vanuit Maasdelta. Volgens woonconsulente Liesbeth van Reenen van Maasdelta Maassluis verloopt de uitverhuizing voorspoedig.

“Nadat het sloopbesluit genomen was, ben ik bij alle bewoners van de Guido Gezellestraat en G.A. Brederolaan op huisbezoek geweest” legt Liesbeth uit. “Tijdens dit bezoek hebben we de persoonlijke situatie, de woonwensen en de mogelijkheden besproken en een zoekprofiel opgesteld. Een aantal huurders slaagde al snel in het vinden van een nieuwe woning. Ook daarna verliep de uitverhuizing voorspoedig. Inmiddels zijn we zes maanden bezig en heeft zo’n 80% van de huurders een andere woning gevonden, in de meeste gevallen in Maassluis. We liggen daarmee goed op schema.”

Sloop en nieuwbouw
Om de leefbaarheid in de wijk te behouden, is een aantal leeg gekomen appartementen tijdelijk verhuurd door Villex Vastgoedbescherming. Zodra alle woningen leeg zijn, start de sloop van de flatgebouwen. Als alles volgens planning verloopt, is dit in het najaar van 2015. Begin 2016 kan dan begonnen worden met de bouw van 34 nieuwe eengezinswoningen en een Integraal Kindcentrum (basisschool) met een sportzaal. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek, nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.

Deel deze pagina

Heb je een (andere) vraag?

Stel je vraag